Stichting haarwensen, najaar 2015

Martine’s klas maakt zich op voor de grote stap naar de middelbare. Dit schooljaar zal de groep, die al die tijd min of meer hetzelfde is gebleven, uiteen vallen. Martine zat in deze klas en werd in groep 3 ziek, op 9 maart 2011. Zusje Rosalie had ze nog net kunnen verwelkomen op de school, zij werd op 1 februari 2011 4 jaar. Wat was Martine trots, op haar kleine zusje. En wat had ze het bovendien naar haar zin op school. Leuke vriendinnetjes, leuke klas, alles was mooi en goed. Maar het ging helemaal mis. Helemaal mis. Uiteindelijk zou ze 28 mei, twee en een halve maand later, bijna zeven jaar oud, overlijden.

Ze ging graag naar school. Gelukkig werd er voor haar van alles geregeld, zodat ze toch nog naar school kon. Want dat wilde ze, ze wilde zo graag naar school.  Ziek ging ze naar de klas, of kleine groepjes van de klas. Dexamethason, bestraling maar vooral de hersentumor hadden al bijna alles van haar afgenomen. Gelukkig werd ze door de klas warm en hulpvaardig  opgevangen. Maar ze was al zó niet meer de Martine die velen kenden: warm, lief, veel zingen en luidruchtig. En boven de pretoogjes een prachtige slag in haar blonde haren.

Het doet ons goed dat de klas stil staat bij dit gezamenlijk doorgemaakte leed. Martine krijgen we er niet mee terug. De littekens zitten diep en gaan niet weg. We denken dat veel kinderen Martine nooit vergeten. Het is lastig om er iets over te zeggen, als je 6 bent, maar ook als je 12 jaar bent of zelfs volwassen. Toch is het heel fijn om te zien dat de klas hier vorm aan probeert te geven met deze actie. Roos en Sacha, geweldig dat jullie je haren laten afknippen voor Stichting Haarwensen!! Heel dapper. En dat de rest van de klas zich inzet om geld in te zamelen voor deze stichting is natuurlijk ook fantastisch. Heel veel succes allemaal!!

Marlies en Jan Roelof

Christian, Martine♥, Rosalie en Matthijs

Een mooi interview in de klas met Sacha, Roos en Veerle op RTV- Drenthe klik hier.